Hoe importeer en wijzig je leerlingen voor het nieuwe schooljaar?

Het nieuwe schooljaar begint of is begonnen. Dit betekent dat er nieuwe leerlingen in SEN-app komen en dat de bestaande leerlingen een nieuwe klas (of nieuwe klasnaam) krijgen. Het voorbereiden van leerlingen in het nieuwe schooljaar werkt op dezelfde manier als het importeren van meerdere leerlingen.

LET OP! verwijder eerst de leerlingen die de school hebben verlaten doordat ze geslaagd of verhuisd zijn. Een andere optie is om de leerlingen naar een klas te verplaatsen met een naam, bijvoorbeeld 'oud-leerlingen'. Dit heeft te maken met de wettelijke bewaartermijn van informatie die de leerlingen hebben geüpload en gedaan in SEN-app. 
Als de leerlingen worden gearchiveerd of verwijderd, is het makkelijker om nieuwe leerlingen een klas te geven zonder dat oude leerlingen hier nog in staan.

Je kunt meerdere leerlingen tegelijk toevoegen middels een Excel spreadsheet. De toegevoegde leerlingen krijgen hier geen mail van maar kunnen na toegevoegd te zijn zelf inloggen met het opgegeven mailadres.

1. Klik op Leerlingen importeren

2. Klik op Download en open het gedownloade bestand: Leerlingen importeren template


3. Voer de gegevens zo zorgvuldig mogelijk in om achteraf problemen te voorkomen. Haal de gegevens bij voorkeur uit Magister of Som2day. Benader support@sen-app.nl om aan te geven hoe je school deze gegevens kan exporteren zodat ze de volgende keer direct ingeladen kunnen worden in SEN-app zonder dat de template ingevuld hoeft te worden.4. Klik op upload en upload het ingevulde Excel document. Vergeet niet om 'leerlingen importeren template' op te slaan en te sluiten.

5. Klik op Leerlingen toevoegen


6. Als alles gelukt is, dan komt er een vinkje te staan achter de rij van personen die worden toegevoegd of aangepast. Als er iets niet goed gaat, dan komt er een error met een rood kruisje.