Hoe voeg je meerdere leerlingen toe als admin-docent?

Je kunt meerdere leerlingen tegelijk toevoegen middels een Excel spreadsheet. De toegevoegde leerlingen krijgen hier geen mail van maar kunnen na toegevoegd te zijn zelf inloggen met het opgegeven mailadres.

1. Ga naar Leerlingen in het zij-menu

2. Klik op Leerlingen importeren

 
3. Klik op Download en open het gedownloade bestand: 'Leerlingen importeren template'4. Voer de gegevens zo zorgvuldig mogelijk in om achteraf problemen te voorkomen. Haal de gegevens bij voorkeur uit het leerlingvolgsysteem (e.g. Magister, Som2day etc.). Benader support@sen-app.nl om in kaart te brengen hoe scholen deze gegevens kunnen exporteren zodat ze direct ingeladen kunnen worden in SEN-app.5. Klik op Upload en upload het ingevulde Excel document. Vergeet niet om 'leerlingen importeren template' op te slaan en te sluiten.

6. Klik op Leerlingen toevoegen7. Als alles gelukt is, dan komt er een vinkje te staan achter de rij van personen die worden toegevoegd. Als er iets niet goed gaat, dan komt er een error met een rood kruisje


Als de export van leerlingen voor de velden: naam, leerlingnummer, klas, leerlingmail en ouders/voogden niet overeenkomt met het te downloaden Excel-leerlingenformat in SEN-app, neem dan contact op met support@sen-app.nl. Zo kunnen we SEN-app optimaliseren door rechtstreeks exports uit leerlingvolgsystemen te importeren in SEN-app.