Hoe gebruik ik een (stage)overeenkomst en laat ik een bedrijf ondertekenen?

Om ervoor te zorgen dat een leerling naar een bedrijf kan, moet er eerst een (stage)overeenkomst getekend worden door ouders en het bedrijf. Eerder gebeurde dit fysiek en via vele omwegen. Dit kan nu eenvoudig digitaal via SEN-app. Dit artikel legt uit hoe je een overeenkomst toevoegt en laat tekenen door het bedrijf.

Wij raden u aan om duidelijk in een gestandaardiseerde en geanonimiseerde overeenkomst te vermelden: 'Indien een leerling een afspraak heeft op een datum bij het bedrijf, welke is vastgelegd in SEN-app met duidelijke vermelding van de leerling als persoon en het bedrijf als ontvangende partij, gelden de polisvoorwaarden van deze overeenkomst bij een aanwezigheidsvermelding in SEN-app'.
Let op! controleer altijd de rechtsgeldigheid van te laten tekenen overeenkomsten via de jurist van uw school/scholengemeenschap.

Ondertekenen

Een overeenkomst moet worden ondertekend voordat een leerling begint met werkzaamheden in het bedrijf. 
1. Verzamel het te ondertekenen document
Zorg voor het document dat getekend moet worden door het bedrijf of gebruik de ModelOvereenkomst.pdf bijgevoegd in dit artikel.

2. Ga in SEN-app naar Leerbedrijven in het zij-menu3. Zoek en klik op het leerbedrijf dat de overeenkomst moet tekenen

4. Klik op Toevoegen in de Overeenkomsten sectie van de bedrijfspagina5. Selecteer het document dat het bedrijf moet ondertekenen6. Schrijf een eventuele toelichting bij de overeenkomst voor verdere instructies of informatie en klik op Toevoegen7. Controleer of de overeenkomst is getekend
Als het slotje Groen is, is de overeenkomst gesloten. 
Als het slotje grijs en open staat, staat de overeenkomst nog open. 
Het bedrijf kan nu de overeenkomst tekenen. U kunt deze instructie naar het bedrijf sturen: Hoe onderteken ik een (stage)overeenkomst?
Aangehechte bestanden
ModelStageovereenkomst.pdf
404kb