Hoe gebruik ik een (stage)overeenkomst en laat ik ouders/voogden ondertekenen?

Om ervoor te zorgen dat een leerling naar een bedrijf kan, moet er eerst een (stage)overeenkomst getekend worden door ouders en het bedrijf. Eerder gebeurde dit fysiek en via vele omwegen. Dit kan nu eenvoudig digitaal via SEN-app. Dit artikel legt uit hoe je een overeenkomst toevoegt en laat tekenen door ouders/voogden.

Wij raden u aan om duidelijk in een gestandaardiseerde en geanonimiseerde overeenkomst te vermelden: 'Indien een leerling een afspraak heeft op een datum bij het bedrijf, welke is vastgelegd in SEN-app met duidelijke vermelding van de leerling als persoon en het bedrijf als ontvangende partij, gelden de polisvoorwaarden van deze overeenkomst bij een aanwezigheidsvermelding in SEN-app'.
Let op! controleer altijd de rechtsgeldigheid van te laten tekenen overeenkomsten via de jurist van uw school/scholengemeenschap.

Ondertekenen

Een overeenkomst moet worden ondertekend voordat een leerling begint met werkzaamheden in het bedrijf. 
1. Verzamel het te ondertekenen document
Zorg voor het document dat getekend moet worden door ouders/voogden of gebruik de ModelOvereenkomst.pdf bijgevoegd in dit artikel.

2. Ga naar Leerlingen in het zij-menu2. Leerling(en) selecteren
a. Zoek en klik op de leerling waarvoor de overeenkomst getekend moet worden
b. Selecteer meerdere leerlingen waarvoor de overeenkomst getekend moet worden

3. Overeenkomst toevoegen
a. Klik op Toevoegen in de Overeenkomsten sectie van de leerling detailpagina


b. Klik op 3 puntjes naast de zoekbalk en klik op Overeenkomst toevoegen

4. Klik op Document uploaden en Selecteer het document dat de ouder/voogd moet ondertekenen6. Schrijf een eventuele toelichting bij de overeenkomst voor verdere instructies of informatie en klik op Toevoegen
7. Controleer of de overeenkomst is getekend
Als het slotje Groen is, is de overeenkomst gesloten. 
Als het slotje grijs en open staat, staat de overeenkomst nog open. Ouders/voogden kunnen nu de overeenkomst tekenen. U kunt deze instructie naar de ouders/voogden sturen: Hoe onderteken ik een (stage)overeenkomst?