Introductieopdracht

In deze opdracht loop je alle stappen door die er voor zorgen dat een leerling zelfstandig buiten de school kan leren. Deze opdracht bevat bewust geen afbeeldingen en weinig sturing zodat je de applicatie beter leert kennen.

 1. Inloggen: ga naar mijn.sen-app.nl en voer je mailadres in.

 2. Voeg een vak toe dat relevant is voor je context als docent. Ga naar vakken en voeg een vak toe. Klik hier om te zien hoe dit werkt: Vak aanmaken op basis van examenvak.
  1. Koppel de relevante leerlingen aan het vak (dit kan ook later bij de afspraak zelf)
  2. Voor suggesties voor nieuwe labels en aftekengroepen, vraag de beheer docent(en)
  3. Zorg dat de opdrachten bij het vak kort, bondig en duidelijk zijn voor de leerling middels een instructie zoals: 'voeg een foto toe en schrijf in maximaal 3 zinnen wat je hebt gedaan.'

 3. Maak een afspraak met een bedrijf. LET OP! je kunt alleen een afspraak maken voor een vak waarbij je in de aftekengroep zit.
  1. Controleer of het bedrijf al bekend is. Zo niet, neem contact op met het bedrijf via telefoon of email en laat het bedrijf registreren via https://mijn.sen-app.nl/
  2. Neem contact op met het bedrijf via telefoon of email om een tijdstip en datum af te stemmen
  3. Leg het bedrijf uit dat het belangrijk is om te weten of de leerling aanwezig is en om vast te stellen of de leerling heeft gedaan wat hij/zij moest doen. Dit doen we met een webapplicatie. Verwijs ze naar kennisbank.sen-app.nl om te laten zien hoe aanwezigheid en opdrachten afgetekend kunnen worden.
  4. Maak de afspraak in SEN-app. Dit kan via het overzicht van het bedrijf of via het overzicht van de leerling

 4. Download de modelovereenkomst onderaan deze pagina en voeg deze toe bij het bedrijf en bij de leerling voor de ouders.
  1. Zorg ervoor dat deze overeenkomst is getekend door ouders en het bedrijf voordat de leerling op stage gaat.

 5. De leerling kan nu zelfstandig naar het bedrijf. Controleer goed of de leerling aanwezig is op het tijdstip dat afgesproken is met het bedrijf. Dit controleer je door naar de leerling te gaan en op de afspraak te klikken. Bij Afwezig, neem contact op met het bedrijf om ze te vragen of de leerling er is.

 6. Aan het eind van de stage, controleer de voortgang en teken het volledige vak af om het vak af te ronden. Dit doe je door naar de leerling te gaan, op het vak te klikken en rechts bovenin aftekenen te klikken.


Aangehechte bestanden
ModelStageovereenkomst.pdf
404kb