Wat is SEN-app?

SEN-app is een webapplicatie die samenwerken in een netwerk van bedrijven en scholen faciliteert. De app zorgt er met moderne technologie, zoals blockchain, voor dat de voortgang van leerlingen transparant en betrouwbaar bijgehouden wordt, zonder allerlei administratief gedoe. Dit alles komt voort uit een jarenlange nauwe samenwerking met de STERA-Leerroute, een pionier in het hybride leren. Lees hier meer over op onze website.

Bij leren in een netwerk komen veel partijen kijken. Docenten, praktijkbegeleiders, leerlingen en ouders werken met elkaar samen in SEN-app. Scholen sluiten zich aan bij SEN-app en praktijkbegeleiders registreren zich eenvoudig. Leerlingen laten vervolgens opdrachten aftekenen door een docent op school of een praktijkbegeleider bij een bedrijf. Zo kan een leerling op verschillende locaties verschillende onderdelen van vakken doen. Deze hybride vorm van leren helpt het gat tussen onderwijs en praktijk te dichten, verbreedt het aanbod van vakken en verlaagt de druk op docenten

Docenten kunnen in SEN-app altijd zien hoe ver een leerling is met de vakken die hij of zij aan het doen zijn. Een docent maakt een afspraak in de agenda als een leerling naar een externe locatie gaat voor een opdracht. Zo is voor docenten, praktijkbegeleiders en leerlingen altijd duidelijk wanneer er afspraken zijn. Ouders zien deze afspraken ook en weten zo wanneer hun zoon of dochten op een locatie buiten school moet zijn. Als het gewenst is, kunnen ouders ook hun akkoord geven op zo’n afspraak. 

SEN-app vindt het belangrijk dat leerlingen zich vrij kunnen bewegen in het netwerk van scholen en bedrijven om zo te ontdekken wat echt bij hen past. Zo komen leerlingen op de juiste plek terecht op de arbeidsmarkt of vervolgonderwijs. We zijn altijd bezig met het uitbreiden van de app om dit nog beter te faciliteren. Suggesties zijn meer dan welkom. Ga naar onze site om contact op te nemen.