Hoe koppel en ontkoppel ik een vak aan leerlingen?

Vakken zijn een set van opdrachten of onderdelen ondersteund door eventuele leerdoelen. Deze vakken voeren leerlingen bij voorkeur uit in de praktijk. Het is de bedoeling om vakken aan leerlingen te koppelen zodat leerlingen weten wat ze moeten doen. Ook is deze koppeling nodig om een afspraak te maken bij een bedrijf. Op deze manier geef je als docent mandaat dat een praktijkbegeleider mag aftekenen voor dat specifieke vak. 

Koppelen van vakken aan leerlingen kan op meerdere manieren. Via de leerling detail pagina, via het leerlingen overzicht, via de vak detailpagina en via het maken van een afspraak voor een leerling in combinatie met een vak bij een bedrijf.

Via de leerling-detailpagina (meerdere vakken koppelen)

1. Ga naar het zij-menu en klik op Leerlingen

2. Zoek en klik op de leerling waaraan je een of meerdere vakken wilt koppelen
3. Klik op Vak toevoegen in de voortgang sectie van de leerling-detailpagina
4. Een pop-up verschijnt. Zoek en klik de vakken aan die je wilt koppelen aan de leerling.5. Klik vervolgens op Koppelen.6. Je ziet dan het volgende:Via het leerlingoverzicht

1. Ga naar het zij-menu en klik op Leerlingen

2.  Selecteer meerdere leerlingen waaraan een of meerdere vakken worden gekoppeld

3. Klik op 3 puntjes naast de zoekbalk en klik op Vakken koppelen4. Ga verder naar vanaf stap 4. 'Een pop-up verschijnt' bovenaan de pagina.

Via de vak-detailpagina

1. Ga naar het zij-menu en klik op Vakken.

2. Zoek en klik op het vak die je aan één of meerdere leerlingen wilt koppelen.
3. Klik op Koppelen in de Leerlingen en Voortgang sectie van de vak-detailpagina4. Een pop-up verschijnt. Zoek en klik de leerlingen die je aan dit vak wilt koppelen.5. Klik vervolgens op Koppelen.6. Je ziet dan het volgende:
Via het inplannen van een afspraak

1. Doorloop de stappen voor het maken van een afspraak

2. Klik op Opslaan3. Een pop-up verschijnt. Klik op Ok.4. Je ziet dan het volgende:Het ontkoppelen van een vak bij een leerling

1. Ga naar het zij-menu en klik op Leerlingen

2. Zoek en klik op de leerling waaraan je een of meerdere vakken wilt ontkoppelen
3. Klik op de progressiemeter waarin een prullenbak verschijnt op de leerling detail-pagina.4. Een pop-up verschijnt. Klik op Ontkoppelen.


Het vak is nu ontkoppeld.

Het ontkoppelen van een leerling bij een vak

1. Ga naar het zij-menu en klik op Vakken.

2. Zoek en klik op het vak die je van één of meerdere leerlingen wilt ontkoppelen.
3. Klik op de progressiemeter waarin een prullenbak verschijnt op het vak detail-pagina.4. Een pop-up verschijnt. Klik op Ontkoppelen.Het vak is nu ontkoppeld van de leerling.