Hoe gebruik ik het Portfolio Dashboard als leerling?

Als leerling krijg je via het Portfolio Dashboard een helder overzicht van jouw prestaties op school. Door op elke tegel te klikken, kun je meer informatie krijgen over een specifiek onderdeel. Het Portfolio Dashboard zal ook gebruikt worden tijdens driehoeksgesprekken.

Je gaat naar je Portfolio Dashboard door in het linker zij-menu op de knop voor Portfolio Dashboard te klikken.

Ontwikkeldoelen

De ontwikkeldoelen stel je zelf op. Klik op de Ontwikkeldoelentegel en daarna op Ontwikkeldoel toevoegen. Je vult dan je ontwikkeldoel in en hoe je dit wilt bereiken. Als voorbeeld:

Ontwikkeldoel

Ik wil minder gespannen zijn voor een toets

Hoe ga ik dit bereiken?

  • Ik maak een week voor de toets een overzicht van wat ik moet leren
  • Ik leer elke dag een half uur
  • De dag voor de toets laat ik me overhoren door een van mijn ouders
  • Ik ga de dag voor de toets op tijd naar bed

Ontwikkeldoelen moeten door jou en door je docent worden afgevinkt. Als je het doel afvinkt, betekent dit dat je het bereikt hebt. Als je je ontwikkeldoel wilt afvinken, moet je ook een reflectie invullen. Bij je reflectie vul je in hoe je vind dat het bereiken van dit doel is gegaan. Je kunt het ook weer ongedaan maken als dat nodig is.

Feedback

Bij feedback kun je de feedback lezen die jouw mentor je gegeven heeft. Je hoeft hier zelf niets in te vullen.

Vaardigheden

De vaardigheden zijn standaard ingeladen in de app. Deze kunnen niet gewijzigd of verwijderd worden. Op het Dashboard zie je het gemiddelde per vaardigheid. 


Als je op de Vaardighedentegel klikt, zie je de verschillende vaardigheden. Als je hierop klikt, zie je 5 onderdelen per vaardigheid. Hier kun je jezelf sterren geven om te laten zien hoe goed jij bent in deze vaardigheid. Je mentor geeft ook sterren en zo kun je zien of jullie hier hetzelfde over denken. De beoordeling kan op elk moment worden aangepast.

Takenlijst

In de takenlijst zie je taken die door je mentor zijn toegevoegd. Als je een taak hebt gedaan, kun je deze afvinken.

Pluslessen

Een plusles is een extra activiteit  die je op of buiten school doet. Dit heeft op sommige scholen een andere naam, dus het kan zijn dat het in jouw Portfolio Dashboard anders heet.


Je kunt zelf pluslessen toevoegen. Klik op de tegel en daarna op de knop Plusles toevoegen


Vul hier de naam van de plusles in en van wanneer tot wanneer je deze plusles hebt gedaan of gaat doen.

Cijfers

De cijfers van leerlingen worden ingeladen vanuit Somtoday. Door de rode en groene pijltjes kun je zien of de cijfers zijn gedaald of gestegen. Als een cijfer tussen de 0,1 en 0,5 is gedaald, zie je een streepje om te laten zien dat je cijfer zo goed als hetzelfde is gebleven. Let op: als je cijfer onder de 5,5 zakt, zie je wel een rode pijl!

Het kan zijn dat de koppeling met Somtoday nog niet actief is. Dan blijft dit veld leeg.

Etalage

In de etalage kun je foto’s en bestanden uploaden van dingen waar je trots op bent. Bijvoorbeeld iets moois wat je hebt gemaakt tijdens een stage of een verslag waar je heel veel tijd in hebt gestopt. Zo kun je laten zien waar jij in uitblinkt!


Klik op de etalagetegel en daarna op de knop Toevoegen aan etalage


Hier kun je een foto of bestand uploaden, een titel geven en iets schrijven over wat het is. Klik op opslaan en het zal nu in je etalage staan op het Portfolio Dashboard.