Hoe teken ik als docent een opdracht van een leerling af met een QR-Code?

Er zijn verschillende manieren om opdrachten en vakken van leerlingen af te tekenen. Aftekenen van opdrachten kan voor bedrijven en praktijkbegeleiders van 14 dagen voor de afspraak tot 14 dagen na de afspraak. De eerste en meest eenvoudige manier om opdrachten af te tekenen is door het scannen van een QR-code met de ingebouwde QR-scanner.

Een leerling heeft in de app een menu-optie ‘Mijn QR’. Hiermee verschijnt een persoonlijke QR-code op het scherm van de leerling. Ook als de leerling geen verbinding met het internet heeft kan de QR-code getoond worden.

QR-code scannen om een opdracht/vak af te tekenen

1. Ga naar het zij-menu en klik op QR-Scanner (of via het beginscherm klikken op Aftekenen)


2. Klik op Opdracht aftekenen


3. Als er voor het eerst wordt afgetekend, zal het apparaat vragen om toestemming voor gebruik van de camera.
    Klik op Toestaan
    Via Safari op IPad en IPhone, wordt er soms geen toegang gevraagd. Geef dan handmatig toegang via de instellingen van mijn.sen-app.nl in Safari zelf: https://www.appletips.nl/ios-website-instellingen-safari/

4. Scan de QR-code van de leerling

5. Selecteer het vak
Als je de QR-code van een leerling hebt gescand moet je aangeven van welk vak je een of meerdere opdrachten wilt aftekenen. Je kunt dus meerdere opdrachten tegelijk van hetzelfde vak aftekenen. Je kunt alleen kiezen uit vakken waar je aftekenbevoegdheid voor hebt. Zie hiervoor Wat zijn aftekengroepen.

6. Selecteer de relevante opdrachten
Je kunt ook kiezen voor de optie 'Geheel vak aftekenen'. Dit betekent dat zowel alle opdrachten en leerdoelen gekoppeld aan het vak, in één keer worden afgetekend.

7. Klik op Bevestigen

8. Vul een beoordeling en opmerking in (optioneel)
LET OP! Een beoordeling wordt per scan gegeven. Als je elke opdracht een opmerking of beoordeling wil geven, selecteer je telkens één opdracht en scan je de QR-code opnieuw.